3 veszély, ami miatt Te is alaposan át fogod gondolni, milyen kezdőmotort veszel

3 veszély, ami miatt Te is alaposan át fogod gondolni, milyen kezdőmotort veszel

Ha úgy döntöttél, hogy motorozni kezdesz, akkor valószínűleg már van is a fejedben egy elképzelés arról, hogy milyen motort akarsz magadnak.

Arra pedig fogadni merek, hogy nem egy kicsi, 500 ccm alatti gépet néztél ki magadnak.

A nagymotor szinte mindenki vágya, és ez teljesen érthető is: van viszont 3 érvem amellett, hogy miért NE egy ilyet vegyél magadnak kezdőmotornak.

  1. Nem tudod még rendesen irányítani.
  2. Nem is mered majd használni, és ez elveszi a kedved a motorozástól.
  3. Nem akarod épp álmaid motorját kitenni az első utakkal járó veszélyeknek.

Nem győztek meg ezek az érvek önmagukban?

Akkor beszélgessünk egy kicsit arról, milyen elkezdeni a motorozást!

Ne próbáld egyből a legnagyobb vadat megszelídíteni!

Sokan azt mondják, kisebb motoron kell elkezdeni gyakorolni – én ezzel szemben azt mondom, hogy inkább könnyűn.

Nem véletlenül lovagolok a szavakon: attól, hogy valaminek kisebb a teljesítménye, még nem feltétlenül egyszerűbb irányítani – viszont egy alacsonyabb tömegűre ez már igaz lehet.

Olyan ez, mint a súlyemelőknél: nekik sem azt mondják, hogy „tessék, itt egy 200 kilós súly. Emeld fel, és súlyemelő leszel!

Ők lassan, fokozatosan lépnek szintről szintre, és pontosan ezt kell tenniük a motorosoknak is.

Ez pusztán a fizikai adottságokról szól: egy 200 kilós motort önmagában sem könnyű irányítani, főleg nem akkor, ha még nincs elég tapasztalatod a motorozás terén.

Ha viszont már tudod, hogy egy 120 kilós géppel hogyan kell bánni, akkor már nem érhetnek olyan nagy meglepetések akkor sem, amikor álmaid motorjára ülsz.

Figyeld azért a teljesítményt is!

Figyeld azért a teljesítményt is!

Azt azért nem mondanám, hogy csak a súly számít, mert ez alapján Te egyből felülhetnél egy sportmotorra is.

A helyzet az, hogy ezek ugyan nagyon könnyűek, viszont alig tudsz úgy hozzájuk érni, hogy ne egyből 100-zal kezdjenek száguldani.

Talán nem kell magyaráznom, miért nem szerencsés ez egy kezdő motoros esetében, akinek ugyan már megvan a jogosítványa, de még mindig csak tanulgatja, miről is szól igazán a motorozás.

Ha a súly tekintetében tehát a 200 kg-nál húzzuk meg a határt, akkor a hengerűrtartalomnál legyen ez az 500 cm3 – ha ez alatt maradsz, akkor is minden igényednek meg fog felelni a motorod, és még kezelni is tudod majd.

Ne menj egy bizonyos szint alá sem!

A fokozatosság elve elméletileg azt követelné meg, hogy 50 köbcentis motorral kezd a tanulást – de ha nem a robogózás a végcélod, akkor ezt nem javaslom Neked.

Miért?

Egyrészt: ha Te motorozni akarsz, akkor szerintem nincs az az érv, amivel én meggyőzhetnélek róla, hogy Te a segédmotoros kerékpároktól indítsd a karriered.

Másrészt: nem feltétlenül igaz, hogy a gyengébb motor biztonságosabb is.

Nagyvárosban, autók között haladva halálfélelem és szenvedés egy 50 köbcentis motorral közlekedni, úgyhogy ezt inkább kerüld el: 125 cm3-től érdemes elkezdeni a kezdőmotor keresést.

A saját élvezeted rontod el, ha túl korán kezdesz egy nagy motorral

A saját élvezeted rontod el, ha túl korán kezdesz egy nagy motorral

Rettegve nem lehet élvezni a motorozást.

Tudom, most azt mondod, hogy Te nem fogsz félni a nagy motortól, de hidd el: ha mindenfajta rutin nélkül kell kontroll alatt tartanod egy 200+ kilós szörnyeteget, akkor nem sok marad a kezdeti vagányságból.

És nagyon egyszerű ennek az oka: amikor egy nagymotorral billensz meg, sokkal hamarabb fogsz megijedni, mint helyesen cselekedni, hiszen még nem váltak számodra ösztönössé azok a mozdulatok, amikre ilyenkor szükség van.

Egy 200 kilós motor a lábadat is eltörheti – nem csoda, hogy amikor magadra borítod, elsőre a félelem lesz az automatikus válaszreakciód.

Ha viszont már eleget gyakoroltál egy kisebb, kis túlzással fogalmazva „veszélytelenebb” motorral, akkor már reflexből tudod, hogyan kell reagálnod a váratlan helyzetekre.

Nem félhetsz a saját motorodon

Azt szokták mondani, hogy ha egy autóbaleset után nem ülsz amint lehet újra volán mögé, akkor később lehet nem is leszel képes rá.

Rögzül a félelem az agyadban, és a szorongás veszi át az irányítást, amit aztán pokoli nehéz lesz leküzdeni.

Na, egy nagymotornál még balesetre sincs szükség: elég csak egy kisebb borulás, és lehet, hogy egy életre elmegy a kedved a nagyobb motoroktól, látva, hogy mekkora sérülést tudnak okozni.

Lehet, hogy a félelem irracionális, de ettől még nem szabad alábecsülni.

Ha viszont felkészülten ülsz a nagymotorodra, akkor óriási meglepetések már nem érhetnek, és szabadon koncentrálhatsz arra az örömre, amit a nagyobb teljesítmény és szabadságérzet okoz.

Ne álmaid motorja fizesse meg a tanulópénzt

Ne álmaid motorja fizesse meg a tanulópénzt

Ez a harmadik ok, ami miatt nem javaslom, nagymotoron kezdd el a motoros karrieredet: nem ezzel akarod az első eséseidet átélni.

De nem is kell egyből balesetekre gondolni: már a kezdeti bizonytalanságból, rutintalanságból fakadóan is elég valószínű, hogy az első motorodon nem kevés karcolással fogsz találkozni egy-egy nap végén.

Biztos, hogy álmaid motorját akarod kitenni a tanulási folyamatnak?

Ez teljes mértékben érzelmi kérdés, más talán bele sem tenné egy ilyen listába, de legyünk őszinték: szerintem mindketten tudjuk, hogy a motorodra nem csak egy egyszerű gépként tekintesz.

Szóval akkor milyen az ideális kezdőmotor?

Összegezve tehát Neked egy

  • könnyű (max. 200 kilós),
  • alacsony hengerűrtartalmú (max. 500 köbcentis)

motorra van szükséged a kezdéshez, ha egy könnyen irányítható, biztonságos járművet akarsz vezetni, ami már gyakorlatilag minden igényt ki tud elégíteni.

És itt jön a másik nagy kérdés: mégis meddig kell várni a nagymotorra?

Erre nehéz választ adni, hiszen ez eléggé egyénfüggő: annyi viszont elmondható, hogy 2-3 év elég szokott lenni ahhoz, hogy valaki elég rutint szerezzen egy nagyobb motorhoz.

De el lehet ezt érni ugyanúgy 1 és 5 év alatt is: függ az adott személy képességeitől, de főleg attól, hogy mennyi időt tud motorozásra szánni.

Néhány + tipp ahhoz, hogyan vedd meg az első motorodat

Néhány + tipp ahhoz, hogyan vedd meg az első motorodat

Ha már a tökéletes kezdőmotorról van szó, akkor ejtsünk néhány szót a vásárlásról is.

Ahogy megvan a kísértés, hogy egyből nagymotort vegyünk, ugyanúgy ott van az is, hogy ha mégis kisebbet választunk a tudatosság jegyében, akkor azt legalább próbáljuk meg minél olcsóbban megúszni.

És itt kell most egy nagyon szomorú hírt közölnöm: a motorozás egy drága hobbi, és ne is próbáld bebizonyítani magadnak az ellenkezőjét, mert csak még jobban rá fogsz majd fizetni.

A leggyakoribb hibák, amit a kezdő motorvásárlók elkövetnek:

  • olcsó, agyonhasznált motort vesznek, amit aztán majd állandóan javítani kell – gyakran végül akkora összegért, amiből egy rendeset is vehettek volna;
  • nem szánnak pénzt a szervizekre, hanem inkább otthon a garázsban próbálják megjavítani, és nagyobb károkat okoznak, mint ami eredetileg volt.

Lehet, hogy a kezdőmotor nem egy örökre szóló befektetés, de ettől még nem ez az, amin Neked spórolnod kéne.

Ha motort veszel, legyen az akár kicsi, akár nagy, a legnagyobb körültekintéssel tedd meg: a legszerencsésebb, ha viszel magaddal egy szakértőt, aki tud neked segíteni (ne a szomszédot, aki ült már egyszer motoron, hanem egy valódi szakembert).

És ne feledd, hogy a motor mellé profi motoros felszerelés is dukál!

Töltsd le a kuponjaidat, hiszen friss motorosként Neked is járnak a kedvezmények a motoros felszerelésekre!

Spórolj hírlevélre feliratkozással most akár 201.200 forintot a motoros felszereléseden! Töltsd le a kuponokat!
eDM!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.