Elektromos motor, vagy elektromos kerékpár? Nem mindegy, melyiken ülsz, amikor megállít a rendőr!

Elektromos motor, vagy elektromos kerékpár? Nem mindegy, melyiken ülsz, amikor megállít a rendőr!

Az elektromos járművek szép lassan ugyan, de úgy tűnik, sikeresen szereznek egyre nagyobb népszerűséget.

A kétkerekűek között ezt főleg alulról fölfelé haladva lehet megfigyelni, vagyis egyre többen használnak már elektromos bicikliket az országban, az elektromos robogók is egyre kelendőbbek, és nemsokára eljöhet az elektromos nagymotorok korszaka is.

És a környezettudatosság még csak az egyik előny: itt van még a csendes vezetés élménye, az alacsonyabb üzemeltetési költségek, és a benzinszag hiánya… egy teljesen más vezetési élményről beszélünk, mint amit a hagyományos motoroknál megszokhattunk.

Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy az elektromos robogó is robogó, tehát az AM kategóriába tartozik: nem véletlenül fektették le jogszabályban nem csak a jogosítvány típusokhoz kapcsolódó hengerűrtartalmat, de a kW-ban mért max teljesítményeket is.

„…merthogy csak a robbanómotoros járművekre kell jogosítvány. Ez igaz?” 

Ezt a kérdést egy fórumon találtuk, és bár nem ma tették föl, sajnos feltételezni kell, hogy ez sokaknak még mindig nem egyértelmű.

De akkor most adjunk rá választ egyszer s mindenkorra!

A jogosítvány nem a meghajtástól, hanem a teljesítménytől függ!

Egy Tesla is elektromos, mégsem vezetheted jogosítvány nélkül – ugyanez a helyzet az elektromos motorokkal is.

Mekkora teljesítményig NEM kell jogsi?

Mekkora teljesítményig NEM kell jogsi?

Egy biciklire nem kell jogosítvány – ez eddig tiszta.

Egy elektromos biciklire sem kell jogosítvány – rendben van.

Hol kezdődik a segédmotoros kerékpár kategória?

Nézzük a hivatalos álláspontot: kerékpárnak minősül minden olyan legalább 2 kerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb egy 300W teljesítményű motor segíti.

Egy ilyen jármű vezetéséhez nincs szükség se vezetői engedélyre, se forgalmira, de általában még bukósisakra se (hogy pontosítsunk: az erre vonatkozó szabályozások szerint lakott területen kívül 40 km/h felett kötelező a kerékpárosnak bukósisakot viselni).

Egyszerűbben megfogalmazva: ha valamit csak emberi erővel lehet elsősorban meghajtani, és a motor ezt csak kiegészíti, akkor kerékpárról beszélünk – ha a motor már önmagában is meg tudja hajtani a járművet, akkor segédmotoros kerékpárról van szó.

Egy érdekes kérdés: mi van a pedálos rásegítéssel rendelkező kerékpárokkal?

Létezik olyan jármű is, aminek a motorja folyamatosan működik, mégsem kell hozzá jogosítvány.

Ezek azok az úgynevezett pedálos rásegítéssel rendelkező kerékpárok, amiknek külső, folyamatos 0,25kW-os teljesítménnyel működő elektromos motorja van.

Ugyan hajtani kell ezeket, ám ha abbahagyjuk a tekerést, a motor akkor is pörög tovább, hogy a sebesség állandó maradjon.

Ez hivatalosan 25km/h-ig működik, ezen a szinten a teljesítmény leadásnak folyamatosan csökkennie kell: ezért nem kerül még ez a kategória a jogosítványkötelesek közé.

Honnantól kezdődik az elektromos motor kategória?

Honnantól kezdődik az elektromos motor kategória?

Az AM motorjogosítvány felső határa belsőégésű motornál 50 cm3, elektromos esetében 4 kW – de mennyi az alsó?

A választ már megbeszéltük: minden olyan két- vagy többkerekű járműre, amit 300W-nál nagyobb teljesítményű motor hajt, jogosítványt kell szerezni.

Teljesen mindegy, hogy milyen motorról beszélünk, ha már akkora a teljesítménye, hogy a meghajtásához emberi erőre ne legyen szükség, akkor motorkerékpárról beszélünk, amihez a vezetői engedély mellett bukósisakra is szükség van.

Ez eddig teljesen egyértelmű: miből születik akkor a sok félreértés?

Ha pedál van rajta, akkor valószínűleg kerékpár, ha nincs, akkor valószínűleg motor – ennyire egyszerű.

Miért fordulnak elő akkor olyan esetek, hogy valakinek egy rendőri igazoltatás során kell rádöbbennie: neki bizony bukósisakban kellett volna mennie erre az útra?

Van egy csavar a dologban: könnyen lehet, hogy Te elektromos bringát vásárolsz, de olyat, amivel nem is kell egyáltalán pedálozni, mert egy gázkar van rajta: ezt a verziót is elektromos kerékpárként árulják, viszont amikor a rendőr megállít vele, már nem olyan könnyű kimagyarázni, hogy miért nincs se jogsid, se rendes védőfelszerelésed.

Vannak itt tehát olyan apró kiskapuk, amikre mindenképp figyelni kell, mert a törvény őrei résen vannak, és figyelik az árulkodó jeleket nem csak a nagyobb motorokon, de a kerékpárokon is.

Mi szól egyébként az elektromos meghajtás mellett?

Mi szól egyébként az elektromos meghajtás mellett?

A tanulság tehát eddig az, hogy ha elektromos robogót akarsz venni, akkor azt vegyél, de szerezz hozzá AM jogosítványt és megfelelő védőfelszerelést is.

Ha mindezt szeretnéd elkerülni, akkor elégedj meg az alacsonyabb teljesítménnyel, és az elektromos bringákat válaszd, amiknek előnyei emellett elég egyértelműek:

  • messze könnyebb velük közlekedni, mint egy hagyományos biciklivel, ami idősebbek számára egyértelműen fontos lehet,
  • emellett pedig valamilyen nagyon minimális szinten, de ezek is tudnak adni (főleg a fiatalabbaknak) egy kis motoros életérzést.

És mi a helyzet az igazi elektromos motorokkal?

És mi a helyzet az igazi elektromos motorokkal?

Nagyjából ugyanaz jelenleg, mint az elektromos autókkal: jó bennük, hogy csöndesek, a meghajtásuk környezetbarát, a megfelelő töltők birtokában akár otthonról is „tankolhatóak”.

Emellett még külön jó bennük, hogy gyakorlatilag karbantartásmentesek, üzemeltetésük kedvezőbb a hagyományos belsőégésű motorokhoz képest, és mindemellett képesek kiemelkedő teljesítményt nyújtani (és a gyorsulásuk is megdöbbentően jó).

De persze van itt is egy nagy hátrány, amit még nem sikerült leküzdeni: a hatótáv.

Egyetlen töltéssel még mindig nem jutunk elég messzire velük ahhoz, hogy már holnaptól kezdve mindenkinek megérje elektromos motorra váltani: az akkumulátorok terén még bőven van hova fejlődni.

Ha a természetvédelem számodra is fontos, és szeretnéd élvezni az elektromos motorok nyújtotta szabadságot, akkor viszont ez ne tántorítson el attól, hogy megszerezd a motoros jogsidat!

Válaszd ki a Neked tetsző motort, nézd meg a teljesítményét, és kezdd el most a megfelelő AM, A1, A2 vagy A korlátlan tanfolyamot – tőlünk pedig töltsd le az emellé járó kuponodat!

Spórolj hírlevélre feliratkozással most akár 201.200 forintot a motoros felszereléseden! Töltsd le a kuponokat!
eDM!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.