Rendszám nélkül motorozol? Ekkora büntetésre számíthatsz:

Rendszám nélkül motorozol? Ekkora büntetésre számíthatsz:

Legyünk őszinték: a motorosok nagy többsége nem arról álmodik, hogy egy maximum 45km/h-val „száguldozó”, 50 köbcentis hengerűrtartalmú gépet vezethessen.

Van viszont ezeknek a motoroknak két nagy előnyük:

  • 1: 14 évesen, és a többi kategóriához képest messze olcsóbban szerezhető meg rájuk a motoros jogosítvány;
  • 2: nem kell rájuk rendszámtáblát tenni.

És van egy harmadik tulajdonság is, amire egyesek szeretnek kihagyhatatlan lehetőségként gondolni: sok esetben nem könnyű első látásra megállapítani a különbséget egy 50 és mondjuk egy 125 köbcentis motor között.

Innentől kezdve a probléma adott: sokan azt hiszik, megúszhatják a plusz költségeket, ha a nagyobb motorukat kisebbnek „álcázzák”, bízva abban, hogy a rendőröknek nem fog feltűnni a csalás.

A baj csak az, hogy feltűnik

Elég csupán a gyanú ahhoz, hogy egy rendőr, akinek van szeme az ilyesmihez, elkezdjen kérdezősködi a motor kapcsán.

Vannak árulkodó jelek, mint például a féktárcsa mérete, de ha ezek nem is szúrnak szemet, akkor sem vagyunk biztonságban, mert egy esetleges balesetnél nagyon gyorsan kiderülhet, hogy csaltunk a rendszámtáblával.

És mi történik, ha elkapnak?

Nem csak egy büntetésre kell számítani, ugyanis ezzel több szabálysértést is elkövetünk, amik egyenként is komoly problémát okoznak majd a pénztárcánknak.

Akár 200.000 forint feletti összeggel is számolhatsz

Akár 200.000 forint feletti összeggel is számolhatsz

Mennyit spóroltunk azzal, hogy kihagytuk az A1 kategóriájú motoros jogosítványt, és nem bajlódtunk a motor szabályos forgalomba helyezésével?

Bármennyi is jön ki a számolás után, az egészen biztos, hogy egy kisebb baleset esetében is jóval többet veszíthetünk ennél.

A rendszámtábla hiánya önmagában is 5.000 Ft-tól 50.000 forintig terjedő helyszíni bírságot jelenthet.

Ehhez jönnek még hozzá a jogosítvány és forgalmi hiányából fakadó hasonló összegű büntetések, plusz a baleset okozásáért járó bírság, ami szintén 5.000 és 50.000 forint között mozog.

És ezek még csak a helyszíni bírságok: ha még feljelentés is történik, akkor akár 225.000 forintig is felmehetünk.

Fizethetsz a biztosító helyett is

Ha valaki nem köt kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást, és balesetet okoz, akkor helyette a Magyar Biztosítók Szövetsége fizeti ki a károsultat, a károkozót pedig kötelezik az összeg megtérítésére – ez tiszta sor.

Na, de akkor sincs ám biztonságban a rendszám nélküli nagymotor tulajdonosa, ha megkötötte a biztosítást!

A biztosító ugyanis hivatalosan egy 50ccm hengerűrtartalmú motorra írt vele szerződést: ha kiderül, hogy valójában egy 125-ös motorról volt szó, akkor a legnagyobb nyugalommal mondhatja, hogy a biztosítás nem érvényes, és a kártérítés felelőssége a motorost terheli.

Ha az 50 köbcentisnél nagyobb motorodon nincs rendszám, akkor azt gyakorlatilag nem helyezték hivatalosan forgalomba, így pedig a biztosítónak semmi dolga vele.

Mennyit fizethetsz?

Mennyit fizethetsz?

Már ha csak a balesetben vétlen jármű sérüléseit nézzük, akkor is számítani lehet 100.000 forint feletti összegekre – nem számítva a saját kárunkat persze, ami egyértelműen a mi bankszámlánknak fog fájdalmat jelenteni.

Ha még ráadásul meg is sérül valaki a balesetben, akkor pedig még zsebbe nyúlósabb lesz a történet: képzeld el, mennyit kell fizetni, ha olyan következményei lesznek, ami miatt valaki egy életen át tartó járadékra lesz jogosult.

És ezt nem fogja nekünk megtéríteni a biztosító, ha hazudtunk a motorunk teljesítményéről.

Megleptek a fenti számok? Akkor nézd meg, miért kötelezhet még fizetésre a biztosító!

Ha már témánál vagyunk, akkor tegyünk egy kis kitérőt: van olyan eset, amikor a biztosításod él, és mégis fizetned kell a baleset után.

Olyankor fordulhat ez elő például, amikor

  • bizonyíthatóan szándékosan szegtél szabályt;
  • a motorod rossz állapotára, a megfelelő karbantartás hiányára vezethető vissza a baleset;
  • vagy ha nem érvényes jogosítvánnyal vezetted.

Ezekben az esetekben a biztosítód ugyan fedezi a kártérítés összegét, de utólag visszafizetésre kötelezhet, akár 1,5 millió forint értékben is!

A fizetés mind ezekben, mind a fentebbi esetekben egyaránt terhelheti a motor tulajdonosát és üzemben tartóját egyébként.

Mikor nem kell rendszámtábla?

Mikor nem kell rendszámtábla?

Amúgy elárulom: nemhogy a 125, de az 500, sőt a 2000 köbcentis motorokra sem kötelező rendszámtáblát rakni – csak akkor, ha forgalomban akarod használni.

Ez nevetségesen egyértelműnek tűnhet, de ennek kapcsán is érdemes tisztázni valamit: nem csak az aszfaltozott főút, de a falu határában futó, hetente 2 autó által használt földút is ugyanúgy közútnak számít.

Magánterületen, zárt pályán úgy mész a motoroddal, ahogyan csak akarsz, de ha úton szeretnél közlekedni, akkor bizony a hivatalos módon kell forgalomba helyezned a motorodat.

Arról egyébként most külön szót nem is ejtenék, hogy ha meg akarsz majd válni a motorodtól, akkor a rendszámtábla hiánya igen komoly akadályokat fog jelenteni az eladásnál – talán nem kell magyaráznom, miért.

Összegezve: messze olcsóbban jössz ki, ha tisztán játszol

Összegezve: messze olcsóbban jössz ki, ha tisztán játszol

Látod a számokat: akár 6-7 számjegyű kiadásokat is jelenthet Neked, ha ügyeskedni próbálsz a rendszámtáblával és a motoros jogosítvánnyal.

És felteszem újra a kérdést: mennyit nyersz vele összesen?

A legdurvább esetben is kb. 120.000-et spórolhattál meg az A1 motoros jogosítványon, vagy épp feleannyit, ha egyébként már rendelkezel B-s jogosítvánnyal.

És ehhez jönnek még hozzá azok az ezres-tízezres tételek, amik a forgalomba helyezéshez kellenek.

Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de soha nem tudhatod, mikor keveredsz balesetbe akár a saját hibádból, és nem szeretném, hogy abban a pillanatban gondolkozz azon, mennyivel jobban jártál volna, ha mindent tisztán csinálsz.

Ha a jogosítvány hiánya jelenti a problémát, akkor is érdemesebb inkább letenni az A1-et – főleg akkor, ha felhasználod a friss jogsisoknak szóló kuponjainkat, amikkel olcsóbban vásárolhatsz motoros felszerelést magadnak.

Ne a 125-ös motorodat próbáld 50-esnek álcázni, mert nem fogsz jól járni vele: szerezd meg a jogsidat, vizsgáztasd le rendesen a motort, és nem lesz bajod az utakon!

Spórolj hírlevélre feliratkozással most akár 201.200 forintot a motoros felszereléseden! Töltsd le a kuponokat!
eDM!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.